2011.09.20.
09:00

Írta: Tom Keller

Economic Forum of Young Leaders 2011

2011. szeptember 6-10 között részt vehettem magyarországi delegáltként az idén hatodszorra megrendezésre kerülő Economic Fourm of Young Leaders rendezvényen Nowy Saczban (Újszandec), valamint annak testvérrendezvényén, a Közép-Kelet-Európa Davosaként is emlegetett krinyicai Economic Forumon Lengyelországban.

 

 
A rendezvényre való jelentkezés több lépcsőben zajlott, az alap regisztráció után különböző Európát érintő gazdasági kérdésekről kellett esszét írni, ez alapján a rendezők kiválogatták a legrátermettebbeket, akikről úgy vélték, hogy a napi politikán felülemelkedve képesek valódi releváns véleményformálásra, valamint rendelkeznek kellő gazdasági tudással egyes témák alapos kivesézésére. Végül 37 országból ~130 fiatalt választottak be, valamint ehhez jött hozzá a helyi lengyelek hasonló méretű delegációja, így nagyjából 300-as létszám körül mozogtak a résztvevők.
 
 
Az EFOYL alapvetően 3 részből állt, egyrészt a Youth in Action program lengyel koordinátori irodája tartott számunkra trainshopokat vezetői kompetenciák, interkulturális kommunikáció, valamint nem-formális tanulás témakörökben. Itt különböző feladatok során valódi csapatokká formáltak minket, ahol valós problémák lehetséges megoldásairól “agytrösztként” (ha ez a think tank magyar megfelelője :D)  kellett döntenünk és terveket kieszelnünk.
 
A rendezvény másik része a networking-jellegen felül a különböző meghívott egykori, valamint jelenleg is regnáló európai vezetőkkel való viták, pódiumbeszélgetések voltak. Itt alapvetően a jelen vezetői osztották meg tapasztalataikat a jövő generációval, jó tanácsokat kaptunk és személyes, informális beszélgetések során sok kapcsolatra  és jótanácsra tehettünk szert.
 
Lehetőségünk volt részt venni a krinyicai Economic Forumon, ahol leginkább csak európai nagyvállalatok CEO-i, valamint ezen államok kormányküldöttei vettek részt. 
 
Remélem a jövő évben több magyar is részt vesz ezen a rendezvényen.
 
 
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: énblog gazdaság utazás

2011.06.03.
18:10

Írta: Tom Keller

Local Training Course Orfű 2011

 2011. május 6-8 között került megrendezésre  az AEGEE-Pécs Local Training Course Orfűn, mely kellemes környezetet biztosított mindenki számára, aki személyesen fejlődni és tanulni szeretett volna.

 

AEGEE-Budapest delegációja Matuszka Beából, Bagladi Ákosból és belőlem állt, mi hárman mind tréneri/coach szerepben voltunk, ugyanis mi tartottunk workshopokat, előadásokat, tréningeket a különböző funkcionális területek , mint HR, PR, FR, optimális és leghatékonyabb módszereit elsajátítandó.

Nagyon jó társaság gyűlt össze, reméljük mindannyian majd hasznosítani fogják az itt megszerzett ismereteket, közösen felvázolt problémamegoldásokat.

 

Köszönettel tartozunk a szervezőknek a meghívásért és reméljük minél hamarabb találkozunk újból!

 

Szólj hozzá!

Címkék: énblog

2011.05.03.
18:08

Írta: Tom Keller

Give & Gain Conference, Varsó, 2011. április

2011. április 15-17. között került megrendezésre az Önkéntesség Európai Éve 2011 kapcsán a Give & Gain 2011 nevezetű konferencia, melyen Magyarországot és a magyar civil szervezeteket 4 fő képviselte Matuszka Beáta, Pólya Bernadett, Erdősi Bálint és jómagam.

 

 

 

A konferencia és az ahhoz kapcsolódó workshopok és tréningek célja az volt, hogy Európa civil szervezetei és NGO-i tanulhassanak egymástól, kapcsolatokat építsenek ki, valamint fejlesszék vezetői kompetenciáikat a szervezetek képviselői, hogy sikeresen helyt álljanak minden tekintetben.

 

A képzési rész nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a résztvevők számára olyan ismereteket adjanak át, melyekkel meglovagolhatják a legújabb közösségi média trendeket, hasznos HR és HR menedzsment stratégiákat dolgozzanak ki a szervezeteik számára, NLP és modern coaching technikákat, tárgyalástechnikai és protokoláris ismereteket szerezzenek és általánosan jobb vezetőkké váljanak.

 

Természetesen a szakmai részen túl a 3 napos rendezvényen a résztvevők megismerhették Varsó legszebb látnivalóit, ismerkedhettek a lengyel kultúra és gasztronómia remekeivel. Magyar résztvevőkként mi is megtapasztalhattuk, hogy „Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki.”

 

 

 

Szólj hozzá!

2011.04.03.
23:46

Írta: Tom Keller

NWM-Bratislava

 2011. március 24-27. között került megrendezésre Pozsonyban azAEGEElicious wannabe! NWM in Bratislava elnevezésű európai rendezvény, melyen képviseltette magát szinte az összes közép- és dél-európai ország.

A rendezvény célja alapvetően a térség  NGO-inak munkájának összehangolása, kooperációk kialakítása, kompetenciafejlesztés valamint a legjobb, bevált üzleti módszerek megosztása és prezentálása volt.

A 4 napos program során előadások, interaktív workshopok, kerekasztalbeszélgetések, terepmunka valamint Európa nemzeti kulturális örökségéhez kapcsolódó programok voltak, melyek kellő alapot nyújtottak a jövőbeni együttműködéshez.

A képzések fő témai leginkább a non-profit szervezetek és NGO-k speciális tulajdonságaiból fakadó különleges marketinget, PR-t, FR-t és HR-t igénylő feladatok körbejárása valamint feltérképezése volt. Természetesen ez nem egyoldalú kommunikációval történt, hanem mindannyian több prezentációval készültünk és prezentáltunk a széles publikum felé.

Alapvetően  a mikró szinten megvalósuló közös munka, ötletelés világosan tükrözi azt, hogyha összefognak és megosztják egymással tudásukat Európai fiataljai, akkor hegyeket mozgathatnak meg együtt.

Személyes élményekhez kapcsolódóan fontos megjegyezni, hogy nagyon jó volt látni, hogy mennyire jól össze tudnak dolgozni magyarok és szlovákok és valójában csak a nagypolitikai játszmák generálják egyesek fejében a versengő, egymással nem kooperáló magatartást.

 

Remélhetőleg a rendezvény során kialakult szoros kötelékek, barátságok kiállják az idő próbáját és nemcsak saját magunk számára, hanem hosszú távon nemzeteink számára is profitálhatunk belőle hozzájárulva egy valóban erős, innovatív és összetartó európai nemzetközösséghez. 

Szólj hozzá!

Címkék: énblog európa aegee

2010.11.12.
08:39

Írta: Tom Keller

Isztambuli Agora 2010

2010. október 21-24 között került megrendezésre Európa legnagyobb multidiszciplináris hallgatói ifjúsági szervezetének, az AEGEE-nek az őszi rendes nemzetközi szintű közgyűlése, az őszi agora, melynek Európa Kultúrális Fővárosa, Isztambul adott otthont.

 

A visegrádi országok közül az AEGEE-Budapestnek volt a legnagyobb delegációja, így jelentős befolyásunk volt mind a bizottsági ülések (prytania) kimenetelére, mind a végleges szavazások eredményére

Legtöbb eldöntendő, megvitatandó kérdés az AEGEE egyes szervezeti struktúrájának megreformálására irányult, egyrészt felépítésben, másrészt mükődés ügyileg.

Alapvetően a legtöbbek által várt vita, szavazás majd végleges eredmény az AEGEE új logójához és szervezeti vizuális arculatához kapcsolódott. Ahhoz, hogy a már 20 éve használt arculati elemeket le lehessen váltani az AEGEE alapszabálya szerint (CIA) 2/3-os többségre volt szükség. Több helyi AEGEE iroda a financiális vonzatokat és cégbírosági bonyodalmakat szem előtt tartva nemleges választ adott mind az előkészítő bizottsági ülésen, mind a végleges szavazáson. Az AEGEE-Budapest delegációja a változás és a dinamikus fejlődés jegyében több órányi diskurzus után elfogadhatónak és szükségesnek vélte az egységesített arculat szükségességét.

 

A végeredmény nagy meglepetéssel nem szolgált, bár több mint 55% volt az igenlő válasz, a 2/3-os többség hiányzott, így valószínűsíthető, hogy egy modósított logótervvel állnak majd elő a projekt koordinátorai az Alicantéban megrendezésre kerülő tavaszi Agorán, mely remélhetőleg legalább a többség 2/3-ának igényeit kielégíti majd.

Az AEGEE-Budapest, illetve az egyéb magyar AEGEE antennák képviselői már az esemény előtt 1-2 nappal megérkeztek Isztambulba, így ha nem is egy széles képet, de mindenképpen betekintést nyerhettünk e nyugat és kelet határán álló gigantikus metropolisz világába.


 

Szólj hozzá!

Címkék: énblog aegee

2010.05.05.
06:36

Írta: Tom Keller

Éjszakai ételosztás

2010. április 20-án az AEGEE-Budapest lelkes csapatában részt vehettem a HaKöSz szervezésében megrendezésre került éjszakai ételosztásban, melynek célja többszáz hajléktalan számára étel és ital készítése, illetve átadása volt.

Este 6-tól kezdődően pár óra alatt elkészültünk több mint félezer szendviccsel és nekivágtunk a sötét éjszakának, hogy találjunk segítségre és ételre szoruló embereket. Sajnos nem kellett nagyon kutatni, mivel minden utcában találkoztunk valakivel, akivel jót tudtunk tenni.

Ilyen értékválságos időkben jó volt látni, hogy ennyi tettrekész fiatalt lehet találni, akik érdek nélkül, szimplán az embertársi szeretet és segítség nevében nem restek feláldozni szabadidejüket és gondoskodni felebarátjaikkal. Úgy érzem a többiek nevében is mondhatom, hogy a sokak szeméből áradó őszinte hála miatt bőven megérte részt venni ezen a karitatív eseményen.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: énblog aegee

2010.05.01.
11:51

Írta: Tom Keller

Call of Duty: Black Ops Teaser Trailer

Ősszel.

Szólj hozzá!

Címkék: video film gamez

2010.04.29.
13:25

Írta: Tom Keller

A 3D-s filmek után itt van a 3D-s étkezés

Az elmúlt években futott nagy sikerrel játszott 3D-s mozifilmek után előrukkaltak a -dobpergés- 3D-s evéssel...

 

Szólj hozzá!

Címkék: video film humor

2010.04.28.
10:39

Írta: Tom Keller

Vasember 2 - a magyar zászlóból olasz lett

Gondolom az itt látható változtatás a kellékes hibájának javítása volt, bár az első filmben pl. a terroristák magyarul beszéltek:)

 

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi

2010.04.17.
10:30

Írta: Tom Keller

Splinter Cell: Conviction Launch Party

 "Sam Fisher, akit eddig ismertél, halott. Amerika ölte meg, amikor ügynöksége elárulta és elvette tőle lánya életét, az egyetlen dolgot, ami még emberré tette. Most, hogy elhagyta a Third Echelont, semmi sem állhat útjába, hogy megbosszulja lánya halálát. Az ügynök saját ügynöksége ellen fordul, és nincs, aki megállítsa."

Ezzel a felütéssel nyitott a tegnap este megrendezésre került Splinter Cell: Conviction Launch Party a Rubin nevzetű rendezvényhajón a Margít híd lábánál.

Természetesen, akit a játékok és a katonai dolgok nem érdekelnek, annak is kecsegtető volt az ingyenes sör, az izraeli Krav Maga oktatás és a szép, felcsernek beöltözött hostessek.

Meglátásom szerint a legtöbb figyelmet az Airsoft fegyverek kipróbálási lehetősége, azokon belül is a Heckler & Koch Mk23-asa(vagy ahogy többen ismerhetik SOCOM), keltette fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A másik sokak érdeklődését kiváltó és figyelemmel kísért programpont a Krav-Maga bemutató, illetve alapoktatás volt, ahol különböző támadások kívédésének módjaival ismertetett meg bennünket Tóbiás Mátyás, aki az iraki magyar erők kiképzésében is nagy részt vállalt. Rávilágott, hogy Budapesten mennyire máshogy állnak az emberek egy támadáshoz, mint például Izraelben, itt ha valakit elkezdenek verni vagy éppen kirabolnak, de mégis van sok szemtanú szinte senki nem siet az áldozat segítségére

 

Összegezve egy remek rendezvényt hoztak össze a szervezők, ha lesz máskor is ilyen termékbevezető esemény mindenképpen megyek.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: énblog haditechnika gamez

2010.04.17.
09:57

Írta: Tom Keller

Clash of the Titans - nekem nem jött be. De Gemma Arterton szép mint mindig és még a Prince of Persia filmben is ő fog domborítani. (aki 3D-s filmet akar nézni, az kerülje ezt, alig volt normális jelenet,akkor már inkább az Alíz Csodaországban)

Szólj hozzá!

Címkék: film

2010.04.16.
23:13

Írta: Tom Keller

A Corvinus NEM lett kutatóegyetem

 FN.HU - No comment. 


Bajnai Gordon kormányfő az ünnepségen azt mondta, az a cél, hogy a magyar felsőoktatási intézmények teljesítményüknek és minőségüknek köszönhetően felkerüljenek Európa és a világ felsőoktatási térképére.

Hiller István szakminiszter a pályázati eredményeket ismertetve elmondta: kutató-elitegyetemi címet kapott a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. Kiváló egyetem miniszteri elismerést kapott a Pécsi Tudományegyetem, a Szent István Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Pannon Egyetem.

Kutatóegyetem minősítést a „kiemelkedő színvonalú képzést nyújtó, a tudományos életben elismert, az Európai Kutatási Térséghez kapcsolódó” felsőoktatási intézmények kaphatnak. A címre pályázni kellett, 12 állami fenntartású egyetem küzdött a címért.

A kutatóegyetemek létrehozásával az volt a cél, hogy a tömegesedő felsőoktatási környezetben német mintára olyan elit egyetemeket hozzanak létre, amelyekben magas színvonalon folyik az oktatás, emellett kutatási és tudományos tevékenységet is végeznek – amelynek az eredményeit természetesen meg is osztja a hallgatókkal. A kutatóegyetemi státusz elnyerésének feltétele továbbá, hogy az intézmény kiemelt feladatának tekinti a tehetséggondozást, kiemelkedő a doktori képzése, valamint kiterjedt nemzetközi együttműködésekkel rendelkezik. 

Ehhez azonban módosítani kellett a felsőoktatási törvényt, amelyet a parlament 2009. november 23-án meg is szavazott, a képviselők 188 igen és 162 nem szavazattal hagyták jóvá a változtatásokat.

Szólj hozzá!

Címkék: egyetem corvinus

2010.04.16.
08:16

Írta: Tom Keller

Katonák voltunk

  2 hét toborzás és időpontegyeztetés után végre a tegnapi estére összejött 20 kalandvágyó delikvens az AEGEE-Budapest kötelékéből, akikkel kipróbálhattunk a a budapesti Laserforce Arénát.

 

Lasertag, laserforce, lézerharc, Budapest

 Az érkezés után, egy gyors regisztrációt és csapatbeosztást  követően a felszerelést kiosztották, minden résztvevő kapott egy mellényt, egy sisakot és egy puskát. A működési elv alapvetően az, hogy a sisakon és a puskán érzékelők vannak, így a fejet lehet eltalálni 360 fokban, illetve a fegyvert, hogy ne legyen sok fedezékből csak a fegyverrel kilődöző egyén. Találatkor a sisak pirosan világít és a puskák kijelzőjén eggyel csökken az életszám hangeffektus kíséretében.

 

 A csaták között fegyvereket és a sisakot a szervezők mindig számítógéppel felprogramozták, majd betereltek minket az 1200 négyzetméteres, 2 szintes csatatérre. Az arénában UV-ban világító festékkel megfestett akadályok, fedezékek vannak és hangosan szól a harci stimulánsként ható zene. Összesen 3 órát töltöttünk a helyen és elmondható, hogy mindenki nagyon jól érezte magát. Bizonyosan lesz majd "legközelebb".

Ha másra azért nem is volt jó, de egy ilyen játék során az ember átgondolja, hogy milyen is lehet egy háború, valós szituációban. Reméljük senki nem fogja megtapasztalni, maradjanak az ilyen küzdelmek extrémsport szinten vagy digitális formában.

(kép forrása http://extremesportok.hu/)

 

4 komment

Címkék: gamez aegee

2010.04.14.
07:48

Írta: Tom Keller

Google Search Stories

A tegnapi nap folyamán a Google elindította az új, viccesnek szánt Google kereséssel elmesélhető történetkészítő szolgáltatását, a Google Search Stories-t, melynek segítségével olyan videókat készíthetünk, mint amilyet az idei Super Bowl reklámszünetében is láthattunk a Google-tól(videó).

 

Ezen felül a Google csinált egy kedvcsináló videót, mely itt tekinthető meg-->KATT

 

A szolgáltatást megtaláljátok itt: https://www.youtube.com/user/SearchStories

2 komment

Címkék: google video youtube humor web 2.0

2010.04.08.
18:25

Írta: Tom Keller

Vállalati pozíciók egymás közötti megítélése

Szerintem nem igényel sok magyarázatot az ábra.

1 komment

Címkék: gazdaság humor

süti beállítások módosítása