2011.04.03.
23:46

Írta: Tom Keller

NWM-Bratislava

 2011. március 24-27. között került megrendezésre Pozsonyban azAEGEElicious wannabe! NWM in Bratislava elnevezésű európai rendezvény, melyen képviseltette magát szinte az összes közép- és dél-európai ország.

A rendezvény célja alapvetően a térség  NGO-inak munkájának összehangolása, kooperációk kialakítása, kompetenciafejlesztés valamint a legjobb, bevált üzleti módszerek megosztása és prezentálása volt.

A 4 napos program során előadások, interaktív workshopok, kerekasztalbeszélgetések, terepmunka valamint Európa nemzeti kulturális örökségéhez kapcsolódó programok voltak, melyek kellő alapot nyújtottak a jövőbeni együttműködéshez.

A képzések fő témai leginkább a non-profit szervezetek és NGO-k speciális tulajdonságaiból fakadó különleges marketinget, PR-t, FR-t és HR-t igénylő feladatok körbejárása valamint feltérképezése volt. Természetesen ez nem egyoldalú kommunikációval történt, hanem mindannyian több prezentációval készültünk és prezentáltunk a széles publikum felé.

Alapvetően  a mikró szinten megvalósuló közös munka, ötletelés világosan tükrözi azt, hogyha összefognak és megosztják egymással tudásukat Európai fiataljai, akkor hegyeket mozgathatnak meg együtt.

Személyes élményekhez kapcsolódóan fontos megjegyezni, hogy nagyon jó volt látni, hogy mennyire jól össze tudnak dolgozni magyarok és szlovákok és valójában csak a nagypolitikai játszmák generálják egyesek fejében a versengő, egymással nem kooperáló magatartást.

 

Remélhetőleg a rendezvény során kialakult szoros kötelékek, barátságok kiállják az idő próbáját és nemcsak saját magunk számára, hanem hosszú távon nemzeteink számára is profitálhatunk belőle hozzájárulva egy valóban erős, innovatív és összetartó európai nemzetközösséghez. 

Szólj hozzá!

Címkék: énblog európa aegee

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr152797603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása