2010.11.12.
08:39

Írta: Tom Keller

Isztambuli Agora 2010

2010. október 21-24 között került megrendezésre Európa legnagyobb multidiszciplináris hallgatói ifjúsági szervezetének, az AEGEE-nek az őszi rendes nemzetközi szintű közgyűlése, az őszi agora, melynek Európa Kultúrális Fővárosa, Isztambul adott otthont.

 

A visegrádi országok közül az AEGEE-Budapestnek volt a legnagyobb delegációja, így jelentős befolyásunk volt mind a bizottsági ülések (prytania) kimenetelére, mind a végleges szavazások eredményére

Legtöbb eldöntendő, megvitatandó kérdés az AEGEE egyes szervezeti struktúrájának megreformálására irányult, egyrészt felépítésben, másrészt mükődés ügyileg.

Alapvetően a legtöbbek által várt vita, szavazás majd végleges eredmény az AEGEE új logójához és szervezeti vizuális arculatához kapcsolódott. Ahhoz, hogy a már 20 éve használt arculati elemeket le lehessen váltani az AEGEE alapszabálya szerint (CIA) 2/3-os többségre volt szükség. Több helyi AEGEE iroda a financiális vonzatokat és cégbírosági bonyodalmakat szem előtt tartva nemleges választ adott mind az előkészítő bizottsági ülésen, mind a végleges szavazáson. Az AEGEE-Budapest delegációja a változás és a dinamikus fejlődés jegyében több órányi diskurzus után elfogadhatónak és szükségesnek vélte az egységesített arculat szükségességét.

 

A végeredmény nagy meglepetéssel nem szolgált, bár több mint 55% volt az igenlő válasz, a 2/3-os többség hiányzott, így valószínűsíthető, hogy egy modósított logótervvel állnak majd elő a projekt koordinátorai az Alicantéban megrendezésre kerülő tavaszi Agorán, mely remélhetőleg legalább a többség 2/3-ának igényeit kielégíti majd.

Az AEGEE-Budapest, illetve az egyéb magyar AEGEE antennák képviselői már az esemény előtt 1-2 nappal megérkeztek Isztambulba, így ha nem is egy széles képet, de mindenképpen betekintést nyerhettünk e nyugat és kelet határán álló gigantikus metropolisz világába.


 

Szólj hozzá!

Címkék: énblog aegee

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr572443782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása