2011.09.20.
09:00

Írta: Tom Keller

Economic Forum of Young Leaders 2011

2011. szeptember 6-10 között részt vehettem magyarországi delegáltként az idén hatodszorra megrendezésre kerülő Economic Fourm of Young Leaders rendezvényen Nowy Saczban (Újszandec), valamint annak testvérrendezvényén, a Közép-Kelet-Európa Davosaként is emlegetett krinyicai Economic Forumon Lengyelországban.

 

 
A rendezvényre való jelentkezés több lépcsőben zajlott, az alap regisztráció után különböző Európát érintő gazdasági kérdésekről kellett esszét írni, ez alapján a rendezők kiválogatták a legrátermettebbeket, akikről úgy vélték, hogy a napi politikán felülemelkedve képesek valódi releváns véleményformálásra, valamint rendelkeznek kellő gazdasági tudással egyes témák alapos kivesézésére. Végül 37 országból ~130 fiatalt választottak be, valamint ehhez jött hozzá a helyi lengyelek hasonló méretű delegációja, így nagyjából 300-as létszám körül mozogtak a résztvevők.
 
 
Az EFOYL alapvetően 3 részből állt, egyrészt a Youth in Action program lengyel koordinátori irodája tartott számunkra trainshopokat vezetői kompetenciák, interkulturális kommunikáció, valamint nem-formális tanulás témakörökben. Itt különböző feladatok során valódi csapatokká formáltak minket, ahol valós problémák lehetséges megoldásairól “agytrösztként” (ha ez a think tank magyar megfelelője :D)  kellett döntenünk és terveket kieszelnünk.
 
A rendezvény másik része a networking-jellegen felül a különböző meghívott egykori, valamint jelenleg is regnáló európai vezetőkkel való viták, pódiumbeszélgetések voltak. Itt alapvetően a jelen vezetői osztották meg tapasztalataikat a jövő generációval, jó tanácsokat kaptunk és személyes, informális beszélgetések során sok kapcsolatra  és jótanácsra tehettünk szert.
 
Lehetőségünk volt részt venni a krinyicai Economic Forumon, ahol leginkább csak európai nagyvállalatok CEO-i, valamint ezen államok kormányküldöttei vettek részt. 
 
Remélem a jövő évben több magyar is részt vesz ezen a rendezvényen.
 
 
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: énblog gazdaság utazás

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr173240209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása