2007.07.11.
23:49

Írta: Tom Keller

Karma-Do bad things and it will come back and bite you in the ass!

A My name is Earl-ben kb így van megfogalmazva az egész karma dolog, ami a sorozat gerincét adja:

"Do good things and good things will happen to you. Do bad things and it will come back and bite you in the ass. " Earl Hickey
Bár ez kicsit egyszerű megfogalmazás, de hát mit várjunk egy vicces sorozattól?:D Ennek ellenére tényleg nagyon sok igazságot tartalmaz, nem csak magamon, de a környezetemen is gyakran megfigyelem, hogy hogyan bűnhödik meg valaki egy múltban elkövetett baklövéséért. Különféle veszekedések után véletlen balesetek,  sikertelen  vizsgák, hirtelen  elkapott egzotikus betegségek és még sorolhatnám. Bár lehet ilyenkor mondani, hogy az egészet az ember csak belebeszéli, de azért van benne némi ráció.

A karma az ok és hatás törvénye. A  hindu szentírások elmondják, hogy bármit tegyen is az ember, az később vissza fog hatni rá, s ha nem ebben az életében, akkor következő születései valamelyikében. Az egyéni lélek időtlen idők óta cselekszik az anyagi világban, s élvezi vagy elszenvedi tetteinek visszahatásait.

Tettei okozzák azt, hogy egyik anyagi testből a másikba vándorol. A jámbor és a bűnös tettek egyaránt a lélekvándorlás kerekéhez kötözik az embert, hiszen mindkettőnek megvan a visszahatása, amelyet itt, az anyagi világban kell elfogadnia. Lehet az akár kellemes visszahatás vagy esetleg valami szenvedés, mindkettőnek az az eredménye, hogy az élőlénynek újra meg kell születnie az anyagi világban, hogy élvezze vagy elszenvedje tetteinek gyümölcsét.-->Terebess Ázsia Lexikon


 Mindenki maga teremti meg saját karmáját, sorsát annak a vágyának köszönhetően, hogy meghatározott módokon élvezni akarja ezt a világot. A szentírások szerint az élőlény egyedül saját maga felelős a karmájáért. Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa.

Szólj hozzá!

Címkék: énblog vallás hit karma my name is earl

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr44116405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása