2009.05.04.
19:11

Írta: Tom Keller

Trauma Center: Under the knife - Nintendo DS

 

Egy újabb remek Nintendo DS játék akadt a kezem ügyébe, mely nem más mint a Trauma Center: Under the knife, amiben egy fiatal sebészt alakítunk, kivel mindenféle belgyógyászati, sebészeti próblémákat kell megoldanunk.

 

Természetesen érződik a játékon a japán behatás, a karakterek mind manga/anime stílusban vannak megrajzolva és bár nem szeretnék lelőni poénokat egy kis természet szabályainak ellentmondó misztikum is helyet kap a történetben, megspékelve egy bioterroristák által terjesztett világjárvánnyal , melyet különféle orvosi beavatkozásokfolytán kell izolálnunk, megismernünk és a történet során majd kúrálnunkDe ne szaladjunk ennyire előre, mivel még én is csak  a második fejezetnél tartok, ahol rájön Dr. Derek a különleges orvosi képességére és a német származású szőke Angela nővér is elkezdi tisztelni főhősünket...

 
A különböző műtétekhez több orvosi  segédeszközt kapunk, többek közt orvosi lézert, elszívót, csipeszt, szikét, varrótűt cérnával, kötszert, fertőtlenítőt és több féle injekciót, melyek megfelelő használatával életeket menthetünk, természetesen mindezt a Nintendo DS érintőképernyőjén a
 stylus segítségével. Aki nézett már Dr. House-t angolul , feliratosan annak annyira nem lesznek idegenek az angol/latin orvosi szakkifejezések, de az operációk közti történeti szál párbeszédei  nyelvtanulásnak is kiválóak.
 
 
Összegezve ajánlható mindenkinek, aki a Vészhelyzeten vagy a Dr. House-on nőtt fel és nem fél átvenni az irányitást a szike felett. Nővér! Törlést kérek!
 
 
 
ui: ez is egy olyan játék, mint a Disaster: Day of Crisis, hogy az embereket MEGMENTENI kell, nem pedig LIKVIDÁLNI.
 
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gamez nintendo ds

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr401102759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása