2008.10.04.
15:48

Írta: Tom Keller

Búcsú a benzintől, a Google tudja a megoldást

A Google.org, a világ legnépszerűbb internetes keresőjét fejlesztő Google Inc. emberbaráti tevékenységgel foglalkozó szervezete nyilvánosságra hozta kezdeményezését, amely szerint 2030-ig 4,4 ezer milliárd dollár ráfordításával meg kellene szabadítani az USA-t az olajfüggőségtől. Ez évente csak 200 milliárdot jelente és eközben még rengeteg munkahelyet is teremtene.

A Google.org szakértői szerint minden technológia, amire ehhez szükség lenne, készen áll vagy a fejlesztés szakaszában van. A szervezet szakértői egy halom tudományos publikációra és tanulmányra hivatkoznak, amelyek szerint bombabiztosan teljesíthető a terv.Az eléképzelés szerint az energiatakarékossággal el lehetne érni, hogy a felhasználás ne nőjön 2008-hoz képest - a jelenlegi becslések szerint 2030-ra 25 százalékkal bővülhet az USA fogyasztása. Le kellene cserélni az összes szénnel és olajjal működő erőművet és a gázüzeműek felét, javítani kellene az elektromos áram szállítási infrastruktúráját. Az autók üzemanyag-fogyasztási standardját a mostani 7,7 liter/100 kilométerről 5 literre kéne javítani. Ki kellene építeni a villanyautók használatának hátterét - töltőhelyeket kellene létesíteni stb.(Napi Online)

---> Ez most olyan feltaláltuk a spanyol viaszt szerű picikét, vagy csak én érzem annak?

Szólj hozzá!

Címkék: google gazdaság társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr58695963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása