2007.09.05.
17:40

Írta: Tom Keller

Hallgatói juttatások változása

Most nézem a Diákjóléti Bizottság honlapján a most életbelépő változásokat, vagyis ez azt jelenti, hogy nekünk is meg kell hoznunk a személyes áldozatunkat  a célból, hogy az ország dinamikusabb növekedési pályára álljon.

Hogy mikről is van szó? Szinte változatlan tanulmányi ösztöndíj összegekről és sok egyéb eddigi ösztöndíj-fajta megszűnéséről, idézek:

Legfontosabb módosítások: 

2007. szeptembertől (2007/2008. tanév első félévétől)

Megszűnik:

  • Tankönyv- és jegyzettámogatás
  • Utazási támogatás
  • Lakhatási támogatás (a lakhatási körülményeket a szociális ösztöndíj elbírálása során kell figyelembe venni)
  • Tanévkezdési támogatás, helyette alaptámogatás ítélhető meg, szociális alapon. 
Mindezt a változást a 2007. augusztus 1-jén hatályba lépő 51/2007-es Kormányrendelettel magyarázzák, amit a Magyar Közlöny elektronikus változatában most mindenki elolvashat:
http://www.magyarkozlony.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK07035.pdf

Bár meg kell említeni, hogy a megszűnt támogatások ezentúl a Rendszeres Szociális Ösztöndíj megítélési kritériumaihoz fognak tartozni, a kérdés már csak az , hogy ez egyet jelent-e ennek a támogatásnak a növekedésével vagy sem...

Szólj hozzá!

Címkék: egyetem reformok corvinus

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr84158172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása