2008.10.27.
12:17

Írta: Tom Keller

Abcúg Volán

Elkövettem azt a balga lépést, hogy nem tegnap délután utaztam fel Budapestre vonattal, hanem úgy gondoltam, hogy inkább otthon alszok még egy estét  és csak ma reggel jövök fel busszal.

Legalább már másfél éve csak vonattal járok haza és sajnos ez azzal jár, hogy valamennyire hozzászoktam annak kényelméhez, bár sokak számára furának tűnhet a 20-30 éves kocsikat komfortosnak hívni, de számomra sokkal kényelmesebb, jobban elfér az ember és nagyobb teret is kap az aurája, van lehetősége elővenni notebook-ot, lehúzni az ablakot, ha esetleg túlságosan is meleg lenne a fűtéstől és lehetőség szerint akár más helyre ülni, ha esetleg nem kivánatos egyének zavarnák az utazás harmóniáját.

A volántársaság új buszokat beszerzett, melyekről írhatnék jókat is, de üröm az örömben az az utasközönség. Nem tudom megérteni, hogy miért jó valakinek úgy felszállnia  a buszra, hogy előtte nem volt képes lemosdani?  Természetesen ne legyünk rosszhiszeműek, lehet hogy valamilyen bőrbetegség váltotta ki a sokakat megbotránkoztató szagkavalkádot. 

A másik halálos diszkomfort tényező az a jó kis májkrémes szendvics, házi kolbász és egyéb nem éppen olyan szagokkal rendelkező étkek, melyeknek nem éppen egy 30-35 fokra felfűtött buszban kellene terjengeniük.

Annak örülök, hogy nem kellett most pont beérnem sehova se időre, mert csúsztunk , izé késtünk vagy 20 percet, mivel több megállóban is volt olyan kisnyugdíjas hölgy, aki nem volt képes előkészítenie személyi igazolványát és vagy 5 percig kotorászta elő a kezében tartott szatyorhalmokból. 


Amúgy meg 140%-os utasszám, IGEN , MEGCSINÁLTUK!

De legalább bebizonyosodott, hogy sok eltérő szociális környezetből jött ember túlfűtött, étel- és izzadságszagtól bűzlő tonhalkonzervhez hasonlóhelyen is elfér.

 

 

 

 

1 komment

Címkék: énblog utazás

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr61734154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amitlatok (törölt) · http://amitlatok.blog.hu/ 2008.10.27. 21:22:53

Kár ezen fennakadni, megtanultad a régi jót egy rossz újra nem cseréljük :)
Én is szidom a volánt, amikor 7. óra után jönnék haza, de a busz késik vagy 11 percet és hering effektus lép fel, plusz előtte a várakozást metsző -5 fokos szélben kell végrehajtani. Bár most kisebb bajom is nagyobb ennél, ahogy a mellékelt ábra is mutatja
süti beállítások módosítása