2008.08.01.
19:07

Írta: Tom Keller

Sikeres kartranszplantáció

Először a világon sikerrel járt két teljes emberi kar átültetése egy müncheni klinikán.
 

Mint az Isar-parti város klinikáján hétfőn közölték, többéves előkészületek után egy 54 éves férfi beteg kapott új karokat, miután hat évvel ezelőtt egy balesetben mindkét karját elvesztette. A műtét pénteken kezdődött, és szombaton fejeződött be.

A páciens a körülményekhez képest jól van. Az átültetést Edgar Biemer plasztikai sebész és kollégája, Christoph Höhnke vezetésével egy 30 fős orvosi csapat végezte. A müncheni klinika e hét péntekén, augusztus elsején készül a nyilvánosság elé tárni az operáció részleteit.

Az első kézátültetést 1998-ban Lyonban végezték el. Innsbruckban hasonló műtétet hajtottak végre 2000 márciusában Theo Kelz rendőrön: ő 1994-ben vesztette el két kezét, amikor egy iskolában elhelyezett csőbombát vizsgált.

 

mti

Szólj hozzá!

Címkék: tech

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr64596412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása