2007.07.26.
13:47

Írta: Tom Keller

A 10 legőrültebb flickr alkalmazás

Be kell, hogy valljam, hogy eddig nem nagyon vonzott a flickr, leginkább a Google Picasa-ját használtam képtárolásra/megosztásra, de a flickr-hez kötődő mostanában megjelenő újdonságok lehet, hogy ezt megváltoztatják.

 

Térjünk vissza a címben megjelölt 10 legőrültebb flickr alkalmazáshoz és vágjunk is bele a felsorolásba.


Spell with flickr- vagyis betűzz a flickr-rel


 



Ez a szolgáltatást még hasznosnak is mondható, készíthetünk vele vicces bannereket weboldalainkhoz, de akár egy váltságdíjat követelő levelet is összetákolhatunk vele, kihagyva az újságokból való betűkivágást és ragasztgatást( nonszensz).

 
 

FlickrFling keress, böngéssz a fotók közt egy RSS feed segítségével


Ez is még a tipikus olyan netes funsite, amit megmosoly az ember maximum egy öt percig, ajánl pár ismerősének, majd még egy napon belül megfeledkezik róla és soha nem is fogja használni.

Hogy mit csinál? Megadsz egy RSS-t és az abban található legfőbb szavakhoz képeket rendel…( magyar oldalak feedjeinél még nem tökéletes, tekintve, hogy kevés magyar "nyelvű" kép van a rendszerben)

 

Depictr- adj képeket a kedvenc dalszövegeidhez, verseidhez


Egyszerű a használata és esztétikailag is jól mutat, költőiséggél telt blogokhoz ajánlott! Többet dob egy adott idézeten, mint az alap sima dőlt betűtípus.

 

Retrievrkeress, böngéssz a fotók között rajzolással

 

Azért valljuk be , még nem igazán kiforott ez az alkalmazás, de egy próbát megér, azért kidob néha teljesen releváns tartalmat is, de inkább csak érdekesség ez, mintsem egy überwebkettes alkalmazás.

Tagnautica – keress képet tagek/címkék segítségével és kapsz szépen kirajzolt mind-map szerű hálót


Szerintem érthető a lényeg, beírsz egy keresett kifejezést és szépen sugarasan elrendezve kapsz hozzá még különböző releváns találatokat, itt megint inkább csak az esztétikus elrendezés szépsége dominál, gyakorlati hasznát még nem láttam.

 


FlickrSudokuSudoku számok helyett képekkel


Unod már a Sudokut számokkal? Akkor ezt neked találták ki, beírsz egy témakört vagy megadsz 9 különböző képhez nevet és azok helyettesítik a 9 számjegyet, próbát megér, fun-kategória.

 

ColorPickrkeress/böngéssz színek alapján

 


Eddig nagyjából ez az első alkalmazás, amiről el tudnám képzelni, hogy a  jövőben használni is fogok.

A lényege a nevéből is sejthető, szín alapján keres a képek között, ez hasznos lehet egy megszabott színvilágú blog vagy egyéb oldal illusztrációinak kikereséséhez.

 


FlickrCombat Hot or Not, amikor a képek rivalizálnak és te vagy a döntőbíró

 

Férfiolvasók figyelem, lehetségesek az addiktív mellékhatások, ha elkezdesz klikkelni a szebbnél szebb nők között lehet , hogy nehezen állsz le:) Megéri, ajánlom!:D

A lényeg, hogy  a számodra dögösebb csajra kell kattintani, de elvileg lehet másik kategóriák között is válogatni, de hát abban mi az élvezet?

 

Flickr Numbersmegadsz egy dátumot és az akkor készült legművészibb képeket dobja ki

 
Aki szeret művészi fotók között bogarászni, annak hasznos lehet ez az alkalmazás, tényleg szép képeket lehet találni vele.

 

Flickr Screensaver a név magáért beszél nem?
 

Unod már az alap Windows-os képernyőkímélőket? Akkor ezt a progit neked találták ki, a legjobb flickr-es képek közül válogat és rakja be képernyőkímélőként slideshowba őket.

  

 

Ha tudtok még hasonló oldalakat írjátok meg nyugodtan kommentbe!

 

Szólj hozzá!

Címkék: tech flickr web 2.0

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr98125778

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Turulcsirip - Bloghu 2007.07.26. 19:23:22

[...]align="right"> A 10 legőrültebb flickr alkalmazás[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása