2009.09.08.
06:55

Írta: Tom Keller

ARCátlanság

 A tegnapi nap folyamán kezem ügyébe került egy információs kiadvány, mely tartalmazta az idei ARC kiállítás képeit. A sorrendben elvileg 61-es számmal rendelkező, Solti Balázs Remény című képe keltette fel igazán a figyelmem, mivel emlékezetem szerint megszólalásig hasonlatos a 2008-as Obama kampány egyik kultikussá vált képéhez.

Mivel az újságban kb. 2 négyzetcentis a kép, megnéztem eredetiben a http://www.arcmagazin.hu/virtualisarc oldalon. Nos íme a kiállított plakát:

 

Solti Balázs Remény

 

És az eredeti Shepard Fairey által:

 

Akit érdekel az eredeti története az utánaolvashat a a Wikipédián-->http://en.wikipedia.org/wiki/Barack_Obama_"Hope"_poster

Számomra egy kicsit meglepő már az is, hogy valaki úgy nevez egy ilyen versenyre, hogy nem csinál egyebet, csak átszínezi egy kép kék színeit zöldre, de az, hogy ezt egy "szakmai" zsűri még be is választja.... Legalább a HOPE-ot át lehetett volna írni RESTART-ra, bár lehetséges, hogy csak én nem érzem át a pályamű eredetiségét és művészi értékét.

 

Szólj hozzá!

Címkék: humor társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr561367517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása