2009.05.10.
22:40

Írta: Tom Keller

Újra csillagösvényen, Star Trek- To boldly go to the ... cinema

"Der Weltraum, unendliche Weiten. Wir schreiben das Jahr 2200. Dies sind die Abenteuer des Raumschiffs Enterprise, das mit seiner 400 Mann starken Besatzung fünf Jahre lang unterwegs ist, um neue Welten zu erforschen, neues Leben und neue Zivilisationen. Viele Lichtjahre von der Erde entfernt, dringt die Enterprise in Galaxien vor, die nie ein Mensch zuvor gesehen hat."

 
 

Nagyjából 2-3 éves lehettem, mikor ezeket a szavakat először hallottam a Sat1-en. Azóta eltelt nem kevés idő, lefutott a Next Generation, a Deep Space 9 , a Voyager és az Enterprise, ezek mellett pedig a mozikat is meghódították a sorozatokból készül széles vásznú alkotások.

                                                                 Régen és most
  

Ez mostani egy nagyon friss élmény leírása lesz, ugyanis 5 perce értem haza a moziból, amit már most érdemes megjegyeznem, hogy a villamoson végig az új fő zenei témát dudolgattam magamban, fülbemászó és van helye a klasszikus melódiák mellett.
 
Előzetesen mindenhol azt rebesgették, hogy ez egy előzményeket elmesélő film lesz, ez félig-meddig igaz is, de az egész franchise alapjait változtatták meg az időutazásos, "belekavarunk a múltba" típusú dolgok.(ezt azért nem fejtem ki jobban, mert elég nagy spoiler lenne)
 
Eltekintve ilyen-olyan időparadoxonoktól remek szereplőgárdát sikerült összetoborozni a készítőknek, a film végére teljes lett a legénység és az összkép.
 
Michael Giacchino remek zenei betéteket komponált és a régi aláfestő zenéket is helyesen "remixelte" , használta fel ,hogy ne csak a vizuális hatások legyenek frenetikusak, hanem a zenei rész is.
 
Ami a legfontosabb, hogy ez a reboot, tényleg egy újrakezdés és lényege, hogy a sokak számára már gagyivá, kockássá vált űroperát modernizálják, széles tömegek által fogyaszthatóvá tegyék. 
 
 
 
Humorban is tobzódik a film, egyrészt a karakterek különbözőségéből fakadó megmosolyogtató momentumok, mint például Csekov orosz akcentusa, mely egy moziteremnyi embert mosolyra fakasztott vagy a vulkániak kimért, hideg , logikára alapozó gondolkodásmódjuk.
 
A színészek közül kiemelném Simon Pegg és Karl Urban alakítását, nagyon megfogták a karakterekben rejlő belső, fanyar humort. Összegezve egy pozitív csalodással gazdagodtam, igazi meglepetés volt , elmondhatom , hogy  nem egy összekapkodott , hanem egy remek remake született( jujj ez még nekem is fájt leírni).
 
Hosszú és eredményes életet! (Én meg nekiállok tanulni a holnapi vizsgámra.) 
 
 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: video film mozi star trek sorozataddikt

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr791113989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása