2008.10.10.
22:42

Írta: Tom Keller

Civilization 4- Colonization

 Igazából most nem is tudom, hogy ez  a Colonization kiegészítőnek vagy inkább egy különálló játéknak tekintendő, mely az apuci Civ4 grafikai motorját használja. Bár éppen most installálom, így a játékmenetről nem nagyon tudok sokat írni, de tekintve, hogy  az 1994-es remake-jéről, újradefiniálásáról van szó, sok jóra számítok, tekintve, hogy még most is bármikor le tudok ülni akár a sima Civilization 1!! vagy az eredeti Colonization elé is.  Ja és negyogy valaki az Age of Empires 3-hoz hasonlítsa, mert teljesen más a játékmenet(mondom ezt így látatlanban, de hát a turn based az turn based és a birodalmak menedzsmentje, birodalmak menedzsmentje, nem csak egy sima RTS)

 Az ő Colonization összefoglalva csonti által:

Az újvilágban gyorsan keresni kellett egy városnak alkalmas helyet, leverni a cölöpöket, majd gőzerővel felhalmozni fát, dohányt, gyapotot. A fából új épület, a dohányból szivar, a gyapotból meg finom szövet készül, hogy aztán jó áron megszabadulva a készterméktől új telepeseket toborozhassunk, hajókat, fegyvereket vásároljunk. Az idő múlásával aztán egyre több gondunk akad a helyi erőkkel, és belebotlunk a konkurenciába is, azaz más nemzetek úttörő lelkületű tagjaiba. Ha mindez nem lenne elég, nyakunkon ül országunk királya, aki egyre arcátlanabb követeléseivel próbál mind mélyebbre ásni zsebünkben. Egy idő után annyira ellehetetleníti helyzetünket, hogy gyakorlatilag nincs más választásunk, mint a függetlenség kikiáltása. Ekkor villámgyorsan megjelenik partjainknál az anyaország megtorló serege, és nekünk már „csak" annyit kell tenni, hogy a tengerbe folytjuk az európai zsarnokság kutyáit. Záró képek, örülés, újrakezdés.

Szólj hozzá!

Címkék: video gamez

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr23707752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása