2007.11.09.
20:04

Írta: Tom Keller

Soproni Fekete Démon

Hetek óta szemezgetek a közeli bolt egyik polcán megbúvó Soproni Fekete Démon elnevezésű sörrel , de valahogy a sör cimkéjén olvasható " karamell malátával" felirat valahogy mindig visszatántorított, mivel különböző germán sörök esetében a maláta sörök a "szaré-húgyé" kategóriában versenyeznek, de ma úgy gondoltam, itt az idő kipróbálni.


Ízre kapunk egy kevésbé kesernyés, sokkal inkább édeskés, sötét színű sört, mely annyira nem is tömény, és csak 5,2% alkoholt tartalmaz. Jelenleg ára elfogadható, bár ez leginkább a  bevezetéssel járó akció miatt van gondolom, tekintve hogy 149 Ft-ért sózták rám.


Érdekes, hogy sehol nem reklámozzák, se egy tv-spot vagy akár egy újsághírdetés , talán a fogyasztók kiváncsi természetére apellálnak ? Érdekes hozzáállás, bár számomra megmaradt a Dreher Bak a nr 01 "magyar" barna sörnek.

Képet raknék be a termékről, de valahogy még az interneten sem találtam képet a sörről, vicces....

2 komment

Címkék: sör

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr69223829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Banditka 2008.04.06. 20:22:50

"...a maláta sörök a "szaré-húgyé" kategóriában versenyeznek..."

na most akkor hogyan van ez a dolog? ismersz olyan sörtípusokat, amelyek maláta NÉLKÜL készülnek? azok melyik kategóriákban versenyeznek?

ja, ezt csak most olvasom: "számomra megmaradt a Dreher Bak a nr 01 "magyar" barna sörnek"

nos, ez eddig rendben is van, csakhogy ez a serital is malátával készül ám (mondjuk tény, hogy ezt nem hírdeti olyan feltűnően, mint a Démon)

egészségedre, barátom!

:-)

[tomkeller] · http://tomkeller.blog.hu 2008.04.06. 20:38:23

Nyugodtan nézz körül egy Profiban vagy Lidl-ben, tele vannak német import Malzbierrel/malt beer-rel(malátasör). Lehetséges , hogy nem a megfelelő magyar szakzsargont használom, de nem tudom, hogyan lehetne ezeket a Malzbiereket magyarul másképpen nevezni.


en.wikipedia.org/wiki/Malt_beer
en.wikipedia.org/wiki/Malzbier
süti beállítások módosítása