2007.07.21.
17:59

Írta: Tom Keller

A világ legolvasottabb blogja

Forr:Reuters Hírügynökség


Egy kínai szinésznő, Hszü Csing-lej (Xu Jinglei) a világ legolvasottabb bloggere, mivel oldalát 600 nap alatt százmillió ember nézte meg – jelentette be tegnap a Beijing News.

Különösen érdekes az ő esetében az, hogy ezt a kimagasló eredményt nem bulvárhírekkel, szexszel vagy sikamlós történetek mesélésével érte el, hanem mindössze mindennapi életéről és munkájáról írt. A százmilliomodik kattintást július 12-én regisztrálták a blogszolgáltatónál, a roppant népszerű www.sina.com.cn oldalt működtető vállalkozásnál. Hszü 2005 októberében kezdte el internetes naplóját, s azóta már, 2006 márciusában, könyv alakban is megjelentek bejegyzései.

A 33 éves színésznő – akire a nagy nyilvánosság a San Sebastianban, 2004-ben megrendezett filmfesztiválon figyelt fel – az örömteli esemény megünneplésére meghívta 20 fanatikus rajongóját is. A százmillió kattintás hírére az azóta eltelt időszakban további kétmillió oldalletöltés jegyzett Hszü blogja – nyilatkozta a sina.com.cn egy munkatársa, majd hozzátette, hogy a második helyezett, a Han Han nevű kínai író is hamarosan átlépi a bűvös százmilliós határt.

Szólj hozzá!

Címkék: bulvár blogajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr63122552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása