2007.06.15.
17:40

Írta: Tom Keller

Casshern

A nyári szünet első napján úgy gondoltam bepótolom a hiányosságaimat filmtéren, így megnéztem ma a Casshern című japán filmet, mely DVD-je már egy idő óta  a szobámban porosodott, de időm és idegem egyszerűen nem volt a monumentális alkotás megtekintésére.

A film egy anime-sorozat alapján készült, amelyről sokáig úgy vélekedtek, hogy lehetetlen vászonra álmodni, azonban egy tehetséges fiatal kliprendezőnek hála végül sikerült óriási költségvetésből elkészíteni minden idők egyik legjobb japán sci-fijét.(a kritikusok vélekedtek így, ez nem az én véleményem)
Egy kis tartalmi ismertetőt megelőlegeznék, ha valaki nem ismerné:





A 21. század vége felé járunk. 50 éves pusztító háború után Európa és a keleti szövetségesek közt, ahol végül a keletiek győztek, és létre jön egy újszövetség Eurázsia néven.

Azonban nincs örömteli béke, mivel a bolygót kémia biológia és atomfegyverek szétrombolták. Az embereket elfárasztotta és kiégette az 50 éves háború. Az egyetlen remény a túlélésre egy genetikus kezében, és úttörő gyógymódjában van.

 De amikor a kísérlete balul sül el egy mutáns android faj szabadul ki és csak a genetikus halott fia, akik a legendás hős Casshern ként reinkarnálódik, rendelkezik elég erővel, hogy háború vezessen a robotok ellen.
Néhol gépek, porból kevert emberszerüségek, hatalmas robotok és szuperlények, másutt háborúzó emberek, emberi gyarlóságok kerülnek terítékre benne. Bár igazából nehéz megitélni, hogy ki áll igazából a  jó és a rossz oldalon, komoly pacifista üzenete van, és érdekes volt, ahogy kiderülgetett végső soron, hogy ki kicsoda is valójában, a vége kicsit túlzottan is a könnyfakasztóra sikerült,  ami még így is  ütősre sikerült.(pár jelenet nagyon videklip szerű, nekem a Linkin Park Points of Authority-s klippje ugrott be sokszor)

5 komment · 2 trackback

Címkék: mozi ázsia

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr6099324

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: relojes antiguos de mesa 2017.10.24. 07:19:07

imagenes para bb pin de ninos - Risk for parental role strain

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Damee 2007.07.31. 13:33:18

Sziasztok! Kellene egy zene a filmből ugyan letöltöttem a soundtrack albumot de nem volt benne. Van egy zongorás rész a filmben két helyen is és baromira ismerős a dallama de nem tudom honnan. Meg szeretném szerezni aki tudja hogy melyik az a zene amit keresek kérem írjon. A film 5.perce körül mikor megkérik Luna kezét a motoron és a a 44.percben mikor Midori beszélget a szőkeséggel a zondora előtt ülve. kérlek írjatok ha tudtok valamit a mecseidani@gmail.com ra kössssz

[tomkeller] · http://tomkeller.blog.hu 2007.07.31. 18:28:50

Ha jól emlékszem Mozart Requiemje volt hallható a filmben.

Damee 2007.08.03. 12:01:23

Akkor azért volt ismerős???:) megnéézem

Damee 2007.08.03. 12:04:12

Azonbelül nemtod melyik???

Damee 2007.08.03. 14:59:08

Egy másik oldalon megtaláltam a megoldást: Holdfény Szonáta by Beethoven.
süti beállítások módosítása