2008.04.02.
09:02

Írta: Tom Keller

Péterfy Bori & Love Band : Vámpír klipp

A Péterfy Bori & Love Band zenekar Vámpír című számának videoklipjében hajnalban egy férfi veszi fel autójába az átfagyott, szürke arcú énekesnőt. Mundruczó Kornél, aki Delta című nagyjátékfilmjével a Filmszemlén idén minden fontosabb díjat besöpört, elkészítette Péterfy Bori új klipjét.

Mundruczó a Krétakör színház meghívott rendezőjeként már többször dolgozott együtt Péterfy Borival. A Vámpír videoklipjét megálmodó filmes stáb és az énekesnő végül nem kis megpróbáltatások árán fejezte be a Love Band második videóját. A forgatás második napján, márcus elsején Bori a rendezői utasításra kibontott egy pezsgősüveget, aminek a dugója közelről belerepült a szemébe, időszakos vakságot és majdnem végzetes balesetet okozva. A zenekarnak le kellett mondania aznapi koncertjét és Bori egy három hetes pihenő és számos orvosi kivizsgálás után tudta csak folytatni a forgatást.

Mundruczó talányos, borzongató hangulatú filmje elüt a hazai popzenei videók világától. Az egyszerű, háromszereplős történetet (férfi, nő és egy macska) szokásos klipes vágások nélkül, inkább egy nagyjátékfilm ritmusában meséli el. A Proton Cinema (http://www.protoncinema.hu) által tető alá hozott videoklip áprilistól az interneten és a magyar nyelvű Music Television műsorán is látható, a Péterfy Bori & Love Band zenekar pedig már tavasszal, a fesztiválszezon előtt játszik az ország több nagyvárosában.

1 komment

Címkék: zene video

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr60407626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hegyvidékibéla 2008.05.06. 07:52:45

Most lett egy éves a Péterfy Bori & Love Band - dupla születésnapi koncert (+DVD felvétel) vendégekkel a Trafóban május 10-én, este fél9-től és fél11-től! Téged is szeretettel várunk! Infók, jegyrendelés: www.trafo.hu/programs/1354
süti beállítások módosítása