2007.07.22.
15:06

Írta: Tom Keller

A szcientológus valkűr

Tom Cruise , mint Claus von Stauffenberg német ezredes, a Valkyrie című film forgatásán.
A Brian Singer rendezésében készülő, megtörtént eseményeket feldolgozó mozi, a Hitler ellen merényletet megkísérlő ezredesről és a kudarcba fulladt akcióról szól.

Stauffenberg gróf fia  arról nyilatkozott, hogy mennyire megszentségtelenítve érzi édesapjának emlékét, hősiességét azáltal, hogy aki őt a filmben megszemélyesítené, az felkent híve egy – túlzással élve – a nácikéhoz hasonlatos diktatórikus rendnek, a szcientológiának.

Időközben sorra tagadja meg egy sor intézmény, például a német parlament és a védelmi minisztérium vezetése, valamint több kerületi elöljáróság a forgatási engedélyt a Hitler ellenes összeesküvésről szóló film főszereplőjétől, és producerétől, Tom Cruise-tól.


1 komment

Címkék: mozi vallás szcientológia

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr42122950

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Turulcsirip - Bloghu 2007.07.22. 15:07:18

[...]Cruise , mint Claus von Stauffenberg német ezredes, a Valkyrie című film forga..[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PinkHell · http://geekz.blog.hu 2007.07.23. 02:45:37

uhh, hát cruise - szigorúan szvsz - kicsit sem illik ebbe a szerepbe. őrület. nem ugrik be a film címe, amiben először láttam a témát feldolgozva, de az jó volt. igaz, ott is egy jóvágású vki volt Stauffenberg, de hát, ez már azért mégiscsak túlzás. :) szvsz hollywoodban még a szépség és szörnyeteg duójának kinézetileg hendikeppesebb tagját is johnny depp játsza hamarosan.
süti beállítások módosítása