2007.06.09.
21:23

Írta: Tom Keller

AdSense-ről megint

Úgy látszik megoldódott a  probléma a Google-nél, de valahogy nem igazán releváns hírdetéseket ad be nekem, szóval az átkattintási arány nem éppen a legrózsásabb, sőt.

Rengeteg olyan oldallal találkozhatunk a neten, mely az internetes pénzkeresést és annak többféle módszerét népszerüsítik. Van amelyik e-mail olvasásért, van amelyik szörfözésért és van olyan is, mely játékért ígér pénzt. Egy dolog közös ezekben az oldalakban, hogy már elméletben is csak akkor van esélyünk összegyűjteni a minimum kifizetéshez szükséges összeget, ha több tucat tagot szervezünk magunk alá és még akkor is kétséges a pénz kézhezvétele hiszen semmit nem tudunk a szervező cégről.
Ezekkel a piamisjáték szerű "rendszerekkel" itt nem kívánok a továbbiakban foglakozni, inkább megindokolom, hogy a Google AdSense miért jó.(sajnos a Freeblogos erről kénytelen lemondani, mert nem engedi az ottani szabályzat a hírdetéseket, vajon miért szeretem a blog.hu-t?)

Nem származik bevételem abból, ha bárkit is a regisztrációra buzdítok, mivel ez nem piramisjáték. Ez egy komoly üzletág, az Online hirdetési piac ugyanis egyre nagyobb szerepet játszik a marketingben.
A Google név a legfőbb garancia a rendszer működésére, így senkinek nem kell attól tartania, hogy pénzéhez nem jut hozzá.(bár igazán nem vet sokat a latba, de szemináriumi nagydolgozatomat vállalatgazdaságtanból a Google-ből írtam)
Itt valóban csak teljesítmény alapján lehet bevételhez jutni, hiszen, ha egy hirdetésre rákattint egy látogatónk, az a hirdetőnek pénzébe kerül, melynek csak egy bizonyos részét kapjuk mi, a többi a Google haszna.
Ehhez hasonló rendszerek egyébként sokfelé működnek a világban, a legnagyobb a Yahoo rendszere a Google Adsense után, de létezik hazai változata is, például a CTnetwork.
Ezek azonban kevésbé hatékonyak és várhatóan nem is fogják tudni egszorongatni a jövőben sem a piacvezető Google-t.http://adsense-hungary.blogspot.com/

Ha csak pár ember figyelmét is felkeltette az ilyen térű on-line pénzkereseti lehetőség, akkor volt értelme ennek a bejegyzésnek. De szerintem majd írok többet is róla, természetesen levelekkel is bombázhattok.

6 komment

Címkék: google adsense

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr4095826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adamo · http://3kerulet.fidelitas.hu 2007.06.13. 01:31:53

"Nem származik bevételem abból, ha bárkit is a regisztrációra buzdítok, mivel ez nem piramisjáték. "

Pedig, de :) Nézzük csak a szabályzatot (www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=25889)

"Amikor az a felhasználó, akinek Ön ajánlotta az AdSense szolgáltatást, először ér el 100 dollárnyi bevételt, az Ön AdSense-egyenlegében is jóváírunk 100 dollárt."

Sőt a hírdetésre buzdításnál még nagyobbat lehet akasztani :)

Tom Keller · http://tomkeller.blog.hu 2007.06.13. 07:28:16

hmm, bár mondjuk kétlem azt, hogy valaki aki itt hall először az AdSenseről, az rögtön az itt található linkről beregisztrál és keres is 100 dollárt.

Ezt most úgy gondolom, hogy akinek van olyan oldala, amelyikben van ilyen potenciál, az már használja rég.

adamo · http://3kerulet.fidelitas.hu 2007.06.13. 12:21:03

Jó, persze igazad van, de a lehetőség adott :)

Joe Pass · http://vegyes.blog.hu 2007.07.27. 21:55:36

itt:

"sajnos a Freeblogos erről kénytelen lemondani, mert nem engedi az ottani szabályzat a hírdetéseket, vajon miért szeretem a blog.hu-t?"

viszont a blog.hu/blog_policy.html címen:

"Feltöltött tartalmaidban, vagy ahhoz kapcsolódóan csak olyan reklám jellegű tartalmat helyezhetsz el, amiért semmilyen harmadik féltől nem kapsz ellenszolgáltatást. Ettől csak a Szolgáltató engedélyével térhetsz el."

Aztán hun az az engedély? :-)

(Ne gondold, hogy gecizek, csak érdekelne, hogy hol legális TÉNYLEG az adsense elhelyezés - mostanáig én is úgy tudtam, hogy itt a blog.hu-n igen...)

Joe Pass · http://vegyes.blog.hu 2007.07.31. 19:04:51

jav. "Ne gondold, hogy g*cizek etc."

(Egyébként a blogol.hu (és talán a blogter.hu) mintha jobb lenne _ebből_ a fenti szempontból...)

Tom Keller · http://tomkeller.blog.hu 2007.07.31. 20:42:31

Hát ha a blogol.hu maradna csak, akkor inkább saját tárhelyről írnék:D Valahogy az a blogrendszer valamiért nem tetszetős számomra.
süti beállítások módosítása