2009.05.13.
18:17

Írta: Tom Keller

Újjászületik a Trabant, NEW TRABI 2009

 Az elmúlt hónapokban több német oldalon olvastam, hogy az Opel fel szeretné támasztani a Wartburg márkát, meglovagolva a retrolázat. Nos az új Trabantról már 2007-ben is lehetett olvasni, de sokan csak megmosolyogták a nürnbergi HERPA játékgyár ötletét, mely a BMW támogatásával most megvalósul.

Ami eddig csak pletykának és áprilisi tréfának tűnt kezd lassan testet ölteni és konkrétan ki lehet jelenteni, hogy az új TRABANT szerepelni fog a szeptemberi frankfurti autókiállításon, egészen pontosan szeptember tizenhetedikén leplezik le a prototípust Frankfurtban.

 
Az elmúlt két évet Klaus SCHINDLER, a Herpa vezérigazgatója azzal töltötte, hogy cégének megszerezze a gyártáshoz szükséges összes jogot, melynek eredménye pár hónapon belül manifesztálódni fog. Hivatalos NEW TRABI lesz az elnevezés és amit még fontos megjegyezni, hogy nagyjából 20-30 ezer euróra lövik be a célárat, vagyis árfolyamtól függően olyan 5-6 millió forint környékén lesz az ár. De és itt jön a de, a már nem papundekli motorháztető alatt BMW motor fog duruzsolni.
 
 

Ki gondolta volna pár évvel ezelőtt, hogy a berlini fal leomlása után 20 évvel újjászületik ez az NDK-s márka?

Az itt belinkelt képek a 2007-es első maketteket ábrázolják, lehetséges, hogy a végleges eltér a szeptemberben bemutatott prototípustól.

 

Szólj hozzá!

Címkék: retro németország autóvilág

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr141119717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása