2008.10.14.
13:15

Írta: Tom Keller

Paul Krugman kapta a közgazdasági Nobel-díjat

Az idei közgazdasági Nobel-díjatPaul Krugman, a amerikai Princeton egyetem közgazdásza részesült - jelentette be hétfőn a Svéd Tudományos Akadémia. Neve sokak számára ismerős lehet, tekintve, hogy a Nemzetközi Gazdaságtan könyvet ő írta. Tudod, azt a jó vastagot!

 

 Krugman a nemzetközi kereskedelem mozgásainak és a gazdasági aktivitás területi összefüggéseinek elemzéséért kapta az elismerést, amelyhez 10 millió svéd korona (1,4 millió euró) pénzdíj is járul. A professzor emellett új elméletet dolgozott ki az urbanizáció mozgatórugóinak témakörében.

Krugman "integrálta a nemzetközi kereskedelemre és a gazdaság földrajzi összefüggéseire vonatkozó, korábban össze nem illesztett kutatási területeket"- olvasható a bizottság közleményében.


Blogját csak ajánlatni tudom, mely elérhető itt: http://krugman.blogs.nytimes.com/

 

 

1 komment

Címkék: közgazdász arcképcsarnok

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr27713326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cu2 · http://zandagort.hu/ 2008.10.14. 18:00:51

Most néztem meg a polcon: tényleg ő írta! :-) Nekem be se ugrott.

Amúgy Krugman talán az egyetlen közgazdász, aki a csillagközi kereskedelemről írt:
zandagort.blog.hu/2008/10/13/a_csillagkozi_kereskedelem_elmelete
Szóval van humora a csávónak.
süti beállítások módosítása