2007.06.08.
00:10

Írta: Tom Keller

Szemeszterértékelő

A nap folyamán elfogyasztott tetemes kávémennyiség most olyan állapotba ringatott, melyben olvasni igazából idegem már nincs, de aludni méginkább nem tudok. Szóval marad az írás,punktum.

Ez a szemeszter számomra még 2 vizsga erejéig tart, de azért összegyűjthetem a benyomásaimat a tárgyakról és hogy mit éreztem irántuk.

Hmm, mégse jó ötlet, inkább úgy fogalmazok, hogy mely témák voltak azok, amik nekem tetszettek és nem tartottam tölteléknek és úgy érzem, hogy a jövőben is támaszkodhatok a megszerzett tudásanyagra.

A pénzügy tőzsdével illetve a bankrendszerrel foglalkozó része engem kimondottan érdekelt, persze azért önerőből egyre jobban mélyülök el a témában, ezen kivül azért én az üzleti informatika órákat is szerettem, érdekelnek ilyen téren azért az újdonságot. A módszertani alapozó, Közgazdaságtudományi karos tanszékek által oktatott tárgyak, hát hmm, makroökonómia mint tudományág tetszik, de nem tartom a legjobb megoldásnak a vizsga formáját, természetesen a tanszék erőforrásai számára az AC/DC vizsga a legkifizetődöbb, a diák meg örülhet, ha bemagolja a feladatgyűjtemény helyes megoldásait és kaján vigyorral iratja be indexébe a jelest.

Mi is volt még? Ja igen, analízis, valószínűségszámítás és a statisztika, hát jó módszertani alapokat el kell sajátítani, de ez így nekem kicsit száraz volt, de majd a jövőben valamihez hasznát vesszük. Akkor a gazdaságpolitika-> bevallom ma elolvastam az egész könyvet, de inkább egy könnyített makroökonómiának tudom be, de azért elég olvasmányos Bod Péter Ákos könyve, ezért ajánlatos elolvasni, nekem tetszett.

 EU-s alapismeretek? Vizsgára nem tanultam agyon magam, leginkább még a gimnzázium politika órákon megszerzett tudás élt bennem tovább, sok újdonság nem volt. És akkor legutoljára pedig  a marketing, hmm hát mit is mondjak, előadások nagyon jók voltak szerintem, szemináriumok pedig sajnos eléggé változóak, ez annak függvénye volt általában, hogy ki milyen szemináriumvezetőhöz került.
Vizsgáról ez ügyben csak jövő héten fogok tudni valamit mondani, de az eddigi tapasztalatok sajnos gyászosak voltak meglehetősen, vagyis elég rossz eredmények születtek. De hát van még időm, 6 napom van még, simán elég mindenre, csak egy jól megszerkesztett felkészülési tervre lesz szükség. Ennyi.Erről jut eszembe, valaki tud véletlen pontos információt arról, hogy mikor lesz végre a  tárgyfelvétel?

2 komment

Címkék: vizsga corvinus

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr1094709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emma 2007.06.08. 09:07:54

Én úgy tudom , hogy 11.e. pusz

Tom Keller · http://tomkeller.blog.hu 2007.06.08. 11:12:54

köszi! de remélem nem reggel 8-kor nyit, mert akkor pont vizsgázok, ejjejj
süti beállítások módosítása