2009.12.28.
12:05

Írta: Tom Keller

eBook forradalom vagy csak ügyes kommunikáció?

 Lehet, hogy forradalom helyett inkább mérföldkövet kellet volna írnom a címbe, de úgy vélem, hogy az MTI híre hasonló tendenciákat vetít előre:

 

"A Kindle (elektronikuskönyv-olvasó) az Amazon történetének legtöbb példányban eladott terméke lett, karácsony napján pedig a vevők több könyvet vásároltak a Kindle-hoz, mint papírra nyomtatott könyvet" - olvasható a cég szombati közleményében.Az online áruház e-könyvkatalógusában 390 ezer, többségében angol nyelvű mű közül lehet válogatni. A digitalizált könyvek december 25-i sikere nem meglepő a megelőző hetekben eladott Kindle-ok nagy számát tekintve.

Az Amazon nem árulta el, hány darabot adott el az e-könyv-olvasóból, csak annyit közölt, hogy a november 15. és december 19. közötti időszakban ez volt a legkeresettebb termék az elektronikus cikkek kategóriájában, megelőzve az iPod touch érintőképernyős médiahordozót.

 

Nekem  annyiban sántít  ez a közlemény, hogy karácsony napján, ha az ember hagyományos könyvet vásárol online azt legjobb esetben is kb. 2 nappal később fogja kézhez kapni, mint a rendelés ideje. Ezzel szemben ha a Kindle megoldásával vásároljuk meg az adott könyvet, akkor azt rögtön meg is kapjuk az eBook olvasóra. A megnövekedett eBook kereslet természetesen még arra is visszavezethető, hogy sokan ajádnékként Kindle-t kaptak és az eszközt kipróbálandó rögtön vásároltak hozzá tartalmat.

Nagyjából olyan ez a hír, mintha bejelentenék, hogy az AppStore-ban vagy a Steam-en több szoftvert értékesítettek, mint az amúgy nem nyitva tartó kiskereskedésekben.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: tech ebook

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr951627984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása