2009.12.15.
10:57

Írta: Tom Keller

Kiépült Európa első 4G-s hálózata

Sokan lehetnek azok, akik mobilos adatforgalmuk esetében is a kábeles, DSL-es sávszélességet szeretnék maguknak tudni, nos nem kell már sokáig várniuk erre, persze egy alapfeltétel van, Svédországban kellene lakni.

A svéd TeliaSonera telekommunikációs szolgáltató kiépítette Európa első 4G/LTE hálózatát Stockholmban, illetve Osloban, mely városokban lehetővé teszi az akár 100 mbit/s-es letöltési sebességet.

Természetesen ezeken a városokon kivül 2010-ben még további 25 svéd, illetve norvég városban tervezi bővíteni a 4G-s hálózatot.

Máshol is van mozgolódás e téren, az Egyesült Államokban a Verizon 2010-ben tervezi elindítani hálózatát, míg a az AT&T csak 2011-ben.

De addig is akinek 4G-s hálózatra van szüksége, az költözzön Svédországba. Persze nem csak ez az egyetlen jó pont Európa ezen szeglete mellett

Szólj hozzá!

Címkék: tech telekom

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr681599323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása