2009.05.14.
19:28

Írta: Tom Keller

Angyalok és démonok - FAIL

 

A mai nap folyamán alkalmam nyílt megtekinteni a Dan Brown könyvéből készült Angyalok és démonokat a moziban. El kell , hogy mondjam, hogy Brown Úr könyvei közül nekem ez tetszett a legjobban, de pont hogy ebből következik az, hogy ezt jobban vártam , mint a Da Vinci Kód filmváltozatát anno. Ezt az írást nem kritikának szánom, csak pár gondolatot kívánok közreadni.
 
 

 

 

Ahogy az már az előző filmnél is volt, nem tetszett igazán, hogy sokszor a triviális információkat is többször elismételték, hogy még a legműveletlenebb tahó is felfogja a történéseket, bár annyira nem merültünk el a részletekben, a művészettörténet kevésbé volt jelen, mint elődjében és a könyvhöz képest elég sok változtatást eszközöltek.
 
A camerlengo a filmváltozatban ír gyökerekkel és ír névvel (Patrick?) rendelkezik, míg a könyvben Carlo Ventrescának hívták, bár az előtörténetük hasonló volt, de azért nem értettem, hogy miért volt ez a változtatás szükséges.
 
A másik ilyen bántó dolog az az, hogy kihagyták Maximilian Kohler személyét, akihez kötödik  pár

 

 csavar a sztoriban, nos ez itt nem volt jelen.
 
És ami még furcsának találtam az a "bérgyilkos" figurája volt, nos ő a könyvben egy HASSASIN volt, egy közel-keleti származású profi gyilkos, nos itt egy szemüveges, hidegvérű gyilkos, aki kb. olyan volt, mintha a Bourne-rejtélyből lépett volna ki.
 
 
Azok után, hogy ezen szembeötlő változtatásokat felsoroltam mit is kellene még mondanom?
 

 

Aki egy kalandos, csavaros, RÓMÁBAN játszódó krimit/kalandot szeretne, az olvassa el a könyvet, ha már olvasta, akkor inkább olvassa el újra, mert a film csak csalódás lesz. Persze egyszer meg lehet nézni, ha másért nem , a zenéért és a római környezetért. Számomra felejtős.
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: énblog video film mozi

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr411121975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása