2009.04.28.
10:28

Írta: Tom Keller

Pandémia 2.0

 Úgy 3 évvel ezelőtt ugyanilyen pánik kezdett eluralkodni a világon a madárinfluenzával kapcsolatban, majd szépen lassan pár hét után elcsitultak a hírcsatornák.

2003-ban is ez történt, akkor mindenki a SARS , az atipikus/atípusos tüdőgyulladás kapcsán, melyet már a Jelenések könyvében leírt SÁRGA VESZEDELEMMEL hoztak kapcsolatba. De nem lett végül semmi.

Ugorhatunk persze akár 15 évet is vissza, akkor meg az EBOLA (ami nem a kutyaház régiesen) hisztéria színesítette a híradásokat, bár akkor még csak MTV volt meg Szív Tv, nekem így rémlik valahogy.

 

De tekintsünk el a hivatásos médiától, ami most más és változott, az az, hogy kb. vadidegen emberek kommentárjait nézhetjük, olvashatjuk félelmeiket, benyomásaikat, szerezhetünk tőlük információt.

Érdemes megnézni ezt a grafikonon, hogy a tegnapi nap folyamán percenként hány témába vágó üzenetet/tweetet/csiripet küldtek az emberek. A percenként 10 ezer az elég egy  impozáns szám. És ez csak sertésinfluenza szót mutatja, azt is csak angolul...

 

Ma már ez van, nem vidéki házakba menekülnek az emberek és egymásnak sztorizgatva vészelik át a járványokat, mint a Dekameronban, hanem otthon a négy fal közt, egyedül, de mégis együtt.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: web 2.0 orvostudomány hipochondria

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr511091018

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.04.28. 18:28:18

Végítélet, avagy a valódi válságforgatókönyvGlobális felmelegedés, globális terrorizmus, globális gazdasági válság, és most egy globális járvány valós veszélye; már csak egy felénk száguldó aszteorida hiányzik az összképből. Csodálom, hogy még nem tűntek…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása