2009.03.22.
12:19

Írta: Tom Keller

RePet - Őssejtekkel élesztik fel az öreg kutyákat Ausztráliában

A címben szereplő RePet emlékeim szerint a Hatodik napon címú Arnold Schwarzenegger filmben szerepelt, mely cég azzal foglalkozott, hogy az elpusztult háziállatokat klónozták.

Ennél sokkalta forradalmibb szolgáltatást nyújt egy új ausztrál technika,  pár nap alatt helyre teszi öreg kutyánk gyulladt, fájó ízületeit, ráadásul hosszú távon is megőrzi az állat egészségét. Az őssejt-injekció drága dolog, de az éves gyógyszermennyiség ugyanennyibe kerülne.

Újra szabadon bóklászhatnak az öreg kutyák egy esetükben új trükk, az őssejtek felhasználásának segítségével. Egy sydneyi állatorvosi klinika kifejlesztett egy módszert, amivel a kutya saját zsírjából nyernek ki őssejteket.

Az őssejtek pedig még bármilyen szerv sejtjeivé kinőhetik magukat, így például beolthatják vele a kutya gyulladt ízületeit, ami gyorsan pozitív hatásokkal jár, amelyek ráadásul hosszabb távon is megmaradnak.

A Sydneyi Technológiai Egyetem (UTS) professzora, Ben Herbert szerint nagyon gyors javulást tapasztaltak az állatok állapotában, már az első pár napban csökkent a gyulladás, a fájdalom, és sokkal vidámabbak lettek a kutyák. Ráadásul a kilenc-tíz hónapja kezelt kutyák még mindig egészségesek.

Az előző egy évben, mióta a kezelés elérhető, hatvan kutyát oltottak be. Az injekció öt-hatezer dollárba kerül, ami drága ugyan, de az egész éven át fizetett gyógyszeres kezelés is kerül ennyibe. A őssejt-injekció ráadásul a kutya saját regeneráló rendszerét aktivizálja.(forr. news.com.au)

 

Szólj hozzá!

Címkék: tech orvostudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr341017838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása