2008.09.05.
15:01

Írta: Tom Keller

Prison Break S04 - Scofield's 11

Legelőször már szerdán szerettem volna írni  az új Prison Break évadról, de úgy hozta a sors, hogy akkor csak az első részt tudtam megnézni, így mára maradt a második epizód megtekintése.

Azt kell mondanom, hogy a Fox-nál kiváló trailer-vágók vannak, mert az előzetesek alapján nem erre számítottam. Sok helyen le lett írva, hogy az úgynevezett "jumping the shark" jelenséggel van dolgunk, mely folytán alapjaiban változik meg a sorozat további lefolyása.

 

Ezzel igazából semmi baj nincsen, rá is fér időnként egy-egy sorozatra a vérfrissítés, de itt nem éreztem , hogy hasznosnak bizonyúltak volna a változtatások. Innentől ne olvasson senki, aki nem tart itt a cselekményben, mert spoileres lesz amit írok.

Nem tetszik az, hogy szinte mindent csettintésre megváltoztatnak, mintha valami önjelölt dungeon masterek lennének az írók. Volt már eset más sorozatban is, hogy halottnak hitt karaktereket visszahoznak, de ez esetben a visszahozás után olyan vérszegénynek hatott az alakítás, nem érződtek igazából az érzelmek. Jó biztos sok mindenen átment Michael és Sarah, de ez a két ember nem az a két ember már, akik voltak az első évadban, semmi kémiát nem érezni köztük.

Olyan nüansznyi apróságokról pedig tényleg nem is szólva, hogy milyen az már, hogy 2 karakter, csak úgy simán újra feltűnik a színen, mondván, hogy ja, hát leégett a börtön és megszöktek...

 Most hogy így átmegy lassan a sorozat Szupercsapatba, vagy Mission:Impossible-be simán el lehetne képzelni Fox-os sorozatok közti crossovert, pl. az egyik adatkártyának visszaszerzésében Jack Bauer is kivenné a részét:)

 

Remélem a Sarah Connor Chronicles-ben nem fogok csalódni , sorozatok terén most az a reményem, de félek, hogy csak a  jó előzetesek miatt érzi az ember, hogy jó lesz. Majd meglátjuk.

 

 

2 komment

Címkék: prison break sorozataddikt

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr14649830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.09.09. 16:50:43

Prison Breakkel a második évad után álltam le. Már nem ugyanaz volt, a színvonal meredeken zuhant, hiteltelen események tömege követte egymást.

Nézz Dextert! Az egy izgalmas, vicces sorozat remek színészi alakításokkal.
Ha meg vígjátékre vágysz, akkor How I Met Your Mother :)

Tom Keller · http://tomkeller.blog.hu 2008.09.09. 16:57:00

Kösz a tippet, mindkét sorozatból az S01-et ledaráltam nyáron, Dexter tényleg nagyon jó, de a HIMYM-nél nekem jobban tetszett a My name is Earl, de mindenképp "Jóbarátok-pótló":D
süti beállítások módosítása