2007.08.21.
16:42

Írta: Tom Keller

Relax, take it AEGEE!

Ódákat lehetne zengeni Szicíliáról, de én most ettől eltekintenék, inkább a személyes tapasztalataimat osztanám meg, szóval aki nem szereti az énblog bejegyzéseket az most nehogy tovább olvasson, mert még ártalmas lehet.

 Nem áll szándékomban bármilyen előítéletet megerősíteni, de valahogy az a hejj rá érünk arra még életérzés meglehetősen belengi a palermói létet, ezt sajnos már a megérkezésemkor észrevettem, mivel a reptéri munkások nem odafigyelése miatt több napig csomag nélkül kellett tengetnem napjaimat.

Metaforikus jelleggel MIKA-RELAX című slágere valahogy az egész utazást végigkísérte, a reptéren hallottam először, de utána nagyjából minden kávézóban, étteremben, autóban ez szólt. Természetesen a helyi AEGEE tagok mindenben a segítségemre voltak a tekintetben, hogy visszaszerezhessem a csomagom, így csak 3 napot kellett kihúznom, aminek az eredménye az lett, hogy vettem „helyi” ruhákat és ezek után nagyjából úgy néztem ki mint egy szőlősgazda.(majd a képeknél lehet látni néhol)


Nos akkor jöjjenek most csak képek és pár kommentár hozzájuk kapcsolódva:

Az itt látható kert a Normann palotához tartozik, mikor először szembesültünk vele olyan érzésünk támadt , mintha Mexikóban lennénk( többesszám a többi AEGEE-s miatt van)


Ez az kép az első napokban készült, mikor alig volt ruhám, szóval légyszi senki ne mondja rám, hogy úgy nézek ki mint egy NDK-s turista:D


No comment:

Ez a templomegyüttes a példája annak, hogy Szicíliában hogyan volt képes az Iszlám, a kereszténység és a zsidóság békében együtt élni.


Ennek a képnek igazából semmi jelentősége nincs, de szerintem az egyik legjobba sikerült kép, amit készítettem.



Ahogy francia testvérünk példája is mutatja, néhol eléggé fárasztó volt a program:)


Fräulein Petra Heissenbergerrel és az egyik szerb csajjal az Agrigento-i görög templomvölgyben



Miután ezt a kalapot megvettem és viseltem vagy Don Tommasinonak vagy Indiana  Jones-nak hívtak, lol



Megint egy kis művészet...



És természetesen egy AEGEE-s Summer University elmaradthatatlan kelléke , a Toga Party:) A román és a lengyel kolleginával vagyok látható, nemzetközi kapcsolatok, jesszokké:)



Az Uráltól Bécsig szinte minden nemzet leánya megtalálható itt:



Török, Magyar, Észt, Orosz , Horvát, igen ezt nevezem én nemzetköziségnek:)


Volt, mikor a víz volt az úr...



Az észt-sellő és a kút



Egyik faluban, Bonpietroban egy spontán kis lagzit kerekítettek számunkra, mindenki ott volt , aki számít, csendőrfönők, pap és a polgármester:D




Mosógép 1561 A.D.



Na és természetesen nem maradhat ki az AEGEE Eventek legfőbb hagyománya, a EUROPEAN NIGHT, azért látható , hogy a magyar szektor übereli a többit minden szempontból, hát igen, ha lúd , legyen kövér:D



Megint egy kis "nemzetközi kapcsolat"-ápolás, sógorékkal összeálltunk újra, ha csak egy éjszakára , egy fénykép kedvéért is:)



A cseh delegációval...



150 éves "társbérlőinkkel"



Nemzeti Park szicíliai módra---> bár a rengeteg medúza nem éppen turisákat csalógató momentum



Amikor elhatároztam, hogy unom ha végig a strandon fekszek és süttetem a hasam---> elmentem hegyet mászni...



A Zsófi mellett álló öreg bácsi 50 éve az Etna jegéből csinál jégkását a palermói opera előtt, igazi helyi kuriózumnak számít már, mindenki vele fényképezkedik:



Ez a kép meg akkor készült, mikor nem állt szándékomban 25 Eurót kifizetni azért, hogy egy felvonó felvigyen félútig, majd terepjárokkal tovább a csúcsig, így úgy határoztunk páran, hogy inkább gyalogszerrel tesszük meg ezt az első szakaszt...



On the top of the Etna(nem a csúcs:D:D):)



Hmm, még lehetne csomó képet felrakni és élményt megosztani, de most többre nincs időm, max majd legközelebb:)

5 komment

Címkék: utazás olaszország európa szicília

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr38145267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

junulino 2007.08.21. 17:42:20

Szia! Látom, hogy jól telt... legalábbis a képek alapján.... Hogy lehet ilyen nyári egyetemeken részt venni????

Tom Keller · http://tomkeller.blog.hu 2007.08.21. 19:58:05

Gólyatáborba ha mész, akkor majd a diákszervezetek bemutatkozó napján keresd az AEGEE standját:D AEGEE-be kell belépned:D

junulino 2007.08.21. 21:29:50

kösz az infókat :)

egy 2007.08.24. 00:59:27

"On the top of the Etna:)" haha...
Ha esetleg tényleg megtetted volna azt az 500 méter szintet, ahol a felvonó megy és azután a 400 méter szintet, ahol a terepbuszok mennek (ez kb 6-7 órás menet) még akkor is kb 300-400 méterre lettél volna a csúcstól, ahova bizonyosan nem mehettél volna fel, lévén tilos..
Majdnem annyira gáz ez a kamu, mint hogy a magyar sajátosságok között a szégyenteljes, ruppótlan egervin - egri bikavért virítottad. Embert lehet vele kínozni.

[tomkeller] · http://tomkeller.blog.hu/ 2007.08.24. 10:32:57

Igen, az on the top of the Etnanál ott van a :), mivel az az egyik kürtőnél van:D Amúgy egy egyetemista pénzttárcájához az a bor pont hogy passzol, amúgy meg úgyis mindenki az erősebb italokra volt kiváncsi:D
süti beállítások módosítása