2007.07.31.
23:32

Írta: Tom Keller

Nemzeti vágta- lefújva

Pont most akartam írni a Nemzeti vágtáról, erre az első cím , amit kidobott a Google vele kapcsolatban az volt, hogy le lett fújva a szeptember 22-ére tervezettt hacacáré és 2008 tavaszára tolták el.

De azért valami szösszenetet ide lehetne rittyenteni róla(milyen szavakat használok, ájvé). Ezt végre egy jó ötletnek tartom Geszti Pétertől, mert emlékszem, amikor 2 éve nyáron kijöttek Oláh Ibolyával azzal a Magyarországos számmal hát nem voltam elragadtatva tőle, sőt.(leginkább a mástól elcsaklizott zene miatt, nevezhetjük ezt plágiumnak?)

Amiért megtetszett az ötlet erről a rendezvényről az az volt, hogy még hónapokkal ezelőtt láttam egy dokumentumfilmet az Discovery Channelen Siena olasz város ehhez hasonlatos lóversenyéről.



Minden országnak megvannak a maga nemzeti hagyományai, melyek mind a mai napig áthatják, színesítik az adott kultúrát, és formálják a világ más népeiben, róluk kialakult képet: Brazíliában a Rió-i Karnevál, Németországban, Münchenben a Sörfesztivál, Olaszországban a Velencei Karnevál.

Természetesen, nekünk, magyaroknak is megvannak a magunk nemzeti tradíciói.(amik nem merülnek ki a mostanában felkapott ŐSmagyar dolgokkal) Ezek közül az egyik, igen régi és mélyen gyökerező hagyományunk, népünk lovas kultúrája.

A hivatalos tájékoztató füzetecske szerint minden város, kerület, vagy megye, amely benevez a lovasversenybe, helyet kap a Városok faluja különleges turisztikai rendezvényén – a kedvezményesen induló falvak esetében ez további költségekkel jár. A városligeti műjégpálya területén egyedülálló pavilonváros épül, ahol a résztvevők bemutathatják településük jellemző vonásait, ízeit, termékeit, kultúráját, szokásait és saját programjaikkal szórakoztathatják az érdeklődőket. A városmarketing számára különleges lehetőség ez a bemutatkozás, hiszen magyarországi települések eddig ismeretlen léptékű panorámaképe áll össze négy napra a Városligetben.(épp ez a szép benne, nem csak Budapestről szól a dolog)

 

Ha nem szeptemberben, akkor majd jövő tavasszal a Hősök terén!

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: programajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr77129623

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Get Source 2017.12.28. 17:06:57

Can dogs have protonix - luilyjd

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása