2007.07.04.
18:41

Írta: Tom Keller

Narkolepszia

A narkolepszia a központi idegrendszer ismeretlen eredetű krónikus betegsége, olyan, mind az alvást, mind az ébrenlétet érintő összetett szabályozási zavar, ami elsősorban az alvás-ébrenlét ritmusát érinti s, amelynek lényege az alvás (álom fázis) ismétlődő betörése az éber állapotba. Hátterében az alvás-ébrenlét ciklust meghatározó kémiai folyamatok zavara áll.


Hogy ezt most miért is írtam be? Mostanában tök sokszor elalszok a lehető leglehetetlenebb körülmények között is, csoporttársaim is igazálhatják például az erdélyi utunk során. Na jó, az egész inkább egy hipochondrikus tévképzet, a nagyfokú fáradtságot, a másnapot, illetve a sör nyugtató hatását és a lelki harmóniát  nem szabad összekeverni egy idegrendszert érintő betegséggel.
Amúgy elmondhatom újra, hogy tavaly június óta először újra tudok délután is pihenni, aludni, olyan igazi délies sziesztát megejteni. És hogy ez miért is van? Nincs ki vagy mi miatt aggódnom, a stresszmentesség nem rossz dolog, sőt...

Szólj hozzá!

Címkék: énblog hipochondria

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr60111749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása