2007.06.10.
13:10

Írta: Tom Keller

Vizitdíj-fricska az iWiW-en

Kezdem már nagyon unni a naponta 20-30 alkalommal beírt történetet a vizitdíj miatt majdnem meghalt öreg nénivel kapcsolatban.Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy az Egészségügyi Minisztérium honlapján található tájékoztató szerint ingyenes minden sürgősségi beavatkozás, nem csak az életveszély, hanem a maradandó egészségkárosodás esélyének megszüntetéséig.Ezen kívűl vannak még speciális esetek - köztük például a terhesgondozás, kötelező oltások, súlyos betegségek -, amik szintén vizitdíjfizetési mentességgel járnak. Ezek tények, nem a szubjektív magánvéleményem. Szóval, aki azt hangoztatja, hogy szerencsétlen öreg hölgyet hagyták volna belehalni a fizetési képtelenségbe,  az csak politikai tőkét, jobban szólva politikai csatározáshoz muníciót kovácsol.

 

Így nagyjából 2 millió ember mentesül a vizitdíjfizetés alól, továbbá 2 millió támogatásban részesül. Tehát ha ez a "néni" nem tartozik a 10 milliós társadalom kedvezményezett 40 százalékába,  az valószínú azért van, mert nem is létezik.

De hát az egész szövegről lerí, hogy kitalált, tartalmazza az összes klasszikus városi legenda, vagy inkább hoax elemét, nem életszagú és a túlzott szerencsétlenséget súlykolja. És természetesen a legklasszikusabb: "KÉRLEK BENNETEKET RAKJÁTOK KI EZ AZ ÜZENŐFALATOKRA HOGY MINÉL TÖBBEN OLVASSÁK!!"


Természetesen mindenki tudja, hogy sokak számára a 300 Ft is nagy kiadásnak számít, mely a többszöri orvoslátogatás során egyre csak növekszik.DE FONTOS,hogy a bejegyzés nem a vizitdíj pro/kontra dologról szól, hanem a hoax-ról.

Az egész történet szerintem az "eljövendő" népszavazás kampányához kapcsolódó gerilla marketing eszköze, de cáfoljatok meg nyugodtan.


2 komment

Címkék: marketing iwiw politika hoax

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr7696119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Re 2007.06.16. 23:13:33

De, sajnos valóban nem látják el, aki nem fizet.
Meg is halhat. Nógrád megyében történt az említett eset.

tomkeller · http://tomkeller.blog.hu 2007.06.16. 23:52:34

Biztos , hogy történt már hasonló eset, de ami az iWiW-en kering az nagyon-nagyon hoax szagú:D
süti beállítások módosítása