2007.06.10.
14:53

Írta: Tom Keller

Pénzkeresés AdSense-el, első lépések

Tegnap már írtam egy kicsit az AdSense-el kapcsolatban, itt a folytatás. Ha érdekelne, oldalt megtalálható az AdSense programhoz vezető link.

"
Aki a Google Adsense-el szeretne pénzt keresni, annak leginkább egy nagy forgalmú weboldalara van szüksége, a többi ehhez képest már gyerekjáték.

A nagy forgalom persze mindenkinek mást jelent, hiszen egy kezdő weblapszerkesztőnek/bloggernek napi 20-30 látogató is sok az oldalán, ám egy nagy portál tulajdonosa esetleg a 10.000-es látogatószámmal sem elégedett.

Kezdetben, ha még nincs honlapunk és nem is tudunk weblapot szerkeszteni, akkor ideális megoldás lehet egy ehhez hasonló blog. Vannak magyarok is, külföldiek is. Az AdSense számára csak az számít, hogy bele tudjunk nyúlni a HTML forráskódba.
Ettől nem kell megrémülni, ugyanis a Google ad egy kész HTML kódot, amit Másol-Beilleszt (Copy-Paste) módszerrel be kell illesztenünk az oldalunk forráskódjába.

Persze nem mindegy hogy hova, de próbálkozással hamar meg tudjuk érteni a lényeget és onnantól már kint is van a hirdetés. Elrontani jelenleg úgy sincs mit.

Amennyiben hasznos dolgok tanulásával akarunk weblahoz jutni érdemes megtanulni a HTML nyelvet. Erre ideális kiindulópont a webmester.lap.hu, ahol HTML szerkesztést oktató magyar és idegen nyelvű oldalak linkjét találjuk.
Weboldalunk elhelyezésére amennyiben lehetséges a szolgáltatónktól (ADSL, Kábelnet) kapott tárhelyet használjunk, mert az előugró ablakokat (POP-UP) és egyéb hasonló reklámokat a Google Adsense nem tűri és a látogatókat is bosszantja.

Bármely módszerrel is fogtunk bele a weboldal "üzemeltetésbe" következő fontos lépés az oldal tartalommal történő feltöltése. Biztos mindenkinek van egy olyan terület az életében, amiben tájékozott és erről akár írni is tudna. Fontos tehát, hogy kiválasszunk egy témát, vagy témacsoportot.
Ez lehet akár saját életünk blog formájában, vagy kedvenc sportágunk, mozi, zene, hobbi, de akár városunk is.

Amint megvan a téma, a tartalommla való feltöltés jön, későbbiekben a tartalom frissítése, azaz újabb írások elhelyezése.
Mivel a Google Adsense az oldal tartalma alapján jeleníti meg a hirdetéseket, így nem mindegy milyen szavak, kifejezések szerepelnek oldalunkon. Aki tud angolul és ezen a nyelven publikál weboldalán az lényegesen nagyobb bevételre tehet például szert. Magyar tartalmak közül sem mindegy azonban miről írunk, ám fontos, hogy a téma másokat is érdekeljen.
A Bank és Hitel szavak például jól fizető kifejezések, de nem biztos, hogy ilyen témában tudunk látogatókat csalogatni oldalunkra.

Ha kész van a weboldalunk már csak két dologra kell odafigyelni, ám ezen múlik bevételünk nagysága:
- Látogatókat kell oldalunkra irányítanunk.
- El kell érnünk mindenféle manipuláció nélkül, hogy a hirdetésre klikkeljenek."
http://adsense-hungary.blogspot.com/

4 komment

Címkék: google adsense pénzkeresés

A bejegyzés trackback címe:

https://tomkeller.blog.hu/api/trackback/id/tr9796156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SÜMEGI ÁRPÁD · http://www.arpad.ws 2007.06.12. 20:19:38

Baráti Club Közösség

Joe Pass · http://vegyes.blog.hu 2007.07.27. 21:42:00

Ezeket az adsense hirdiket itt akkor Te helyezted el?

Hmmm, a blog.hu feltételei között kizárják a 3. féltől a felhasználónak pénzt juttató reklámok elhelyezését, de ahogy látom, ez is egy olyan szabály, amit a kutya se ellenőriz/tart be...

Forex · http://tozsdesed.googlepages.com/devizatozsde 2007.10.09. 17:17:16

Megmondom őszintén engem pl. nem zavar ha a Google Adsense-el megszegi a blog.hu feltételeit. Ez releváns reklámokat ad, amelyek nem zavaróak. Irigykedni meg felesleges a webmesterre, mert nagyon gyerekes ez az egész. Tényleg a legtöbb embernek max. 200 - 300 USD -t hoz a konyháza. Ez a pénz manapság semmire sem elég. Amúgy meg a blog.hu főszerkesztősége sem Teréz Anya és rendesen kapnak a reklámbevételekből. A terjesztésüket meg megoldják helyettük a bloggazdik ;)

Joe bácsi · http://haiku.blog.hu 2007.11.19. 20:52:15

Jóvanna, nem irigykedtem, csak spekuláltam - de azért bocs, megint elefánt voltam a porcelánboltban... :P
süti beállítások módosítása